Jeroen en Wim Heusinkveld

Wim Heusinkveld vroeger

De stallen van Heusinkveld

Over ons

Dit zijn wij

Pluimveehouderij Heusinkveld is gespecialiseerd in de opfok van ouder- en grootouderdieren van vleesrassen.

Het bedrijf is in 1968 gestart met de opfok van ouderdieren door W.L. Heusinkveld en H.G. Heusinkveld-Vriezen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgebreid tot 6 stallen met een gezamenlijke oppervlakte van 6000 m².
Momenteel wordt het bedrijf gerund door Wim Heusinkveld en Jeroen Heusinkveld. Deze combinatie van jarenlange ervaring en nieuwe ideeën maakt het bedrijf tot wat het nu is. Professioneel, kwaliteithoudend met oog voor detail.

Historie

De start van het bedrijf gaat terug naar oktober 1968. Er stonden toen drie stallen met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 2100 m2. In 1978 is er begonnen met de bouw van drie extra stallen met dezelfde oppervlakte waardoor er 4200 m2 staloppervlak beschikbaar was. Deze verdeling is uitermate geschikt voor het houden van ouderdieren in opfok. Hiermee werd de basis gelegd voor een rijke historie aan opfokkoppels.

In 1984 is er verder gegaan met de opfok van grootouderdieren van een fokbedrijf uit de Verenigde Staten. In deze periode is er veel kennis verkregen over het opfokken en selecteren van deze generatie grootouderdieren.

Vanaf 2009 tot op heden zijn er verschillende bouwprojecten op het bedrijf geweest, waardoor het een metamorfose heeft ondergaan in aanzicht en waardoor de efficiëntie van het management naar een hoger plan is getild.

Het bedrijf

Het huidig opfokbedrijf is onder te verdelen in zes stallen. Drie stallen zijn uitgerust met sleepketting voersystemen, ronddrinkers en nippels drinkwatersysteem en mechanische nokventilatie. De overige drie stallen zijn uitgerust met voerpannen voersysteem (fidimat), ronddrinkers en nippels drinkwatersysteem en computergestuurde ventilatie op onderdruk. Hieronder volgt een overzicht van voer-, drink- en ventilatiesystemen.

Voersysteem Sleepketting. 6 banen. 24 meter/minuut
Voerpannen (fidimat)
Drinksysteem Plasson ronddrinkers
Nippels
Ventilatie Mechanische nokventilatie
Computergestuurde ventilatie
Luchtinlaat Lengteklep
Ventielen
Verwarming Gaskappen
Overig Springtafels 20 m²/stal

Contact

Adres: Twente Route 5a
7055 BD Heelweg
Telefoon: 06 - 2735 5044
Fax: 0315 - 34 54 70

Nieuws over Heusinkveld